Mübarek ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ve 17 saat civarı olan uzun oruç süresi nedeniyle oruç tutarken zorlanmamız ve vücut sağlığımızı kaybetmemek için dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar var, bunlardan en önemlisi oruç tutarken susuzluk sorunu yaşamamız.
Peki oruç tutarken susuzlukla nasıl baş edebiliriz? Sahurda hangi yiyecek ve içecekleri tüketirsek daha az susuzluk çekeriz? Bu soruların cevaplarını sizin için yazımızda derledik.
İnsanların yiyecekden çok suya bağlı bir yapısı vardır. Oruç tutarken aşırı susuzluk sorunu yaşamamız durumunda bayılma vakaları gerçekleşebilir. Bu yüzden gün içerisinde susuzluk çekmememiz için sahurda tüketeceğimiz yiyecek ve içecekler çok önemli bir öneme sahip.
Öncelikle sahura kalktığımızda iftarda yediğimiz ağır yiyeceklerin aksine kahvaltı ve meyve türü yiyeceklere önem vererek hem gün içerisinde susuzluğumuzu geciktirecek hem de daha geç acıkmış olacağız. Sahurda kahve, çay gibi içeceklerden kesinlikle kaçınmamız gerekir çünkü bu tür içecekler vücuttan su atımını hızlandırır ve gün içerisinde daha hızlı susamanızı sağlar. Bu yüzden çay ve kahvenin yerine sahurda meyveli sodalar , meyve suları , ayran ve yoğurt türü ürünleri tüketerek vücudunuza su depolayabilir ve bu sayede gün içerisinde susuzluk çekmessiniz.
Oruç tutarken susuzluk çekmemek için en önemli noktalardan birisi de sahurda meyve tüketimidir, sahurda karpuz,kavun,şeftali gibi sulu meyvelerden 2-3 dilim tüketerek hem gıda depolayabilir hem de bu meyvelerdeki yüksek su oranı sayesinde susuzlukla baş edebilirsiniz. Son olarak gün içerisinde susuzluk çekmemek için en önemli nokta tabiki de sahurda su tüketimidir.
Sahura kalktığınızda yemeğe başlamadan önce içeceğiniz 1 bardak su , yemek esnasında içeceğiniz 1 bardak su ve yemek bittikten sonra yatmadan önce içeceğiniz 1 bardak su ile gün içerisinde çekeceğiniz susuzluk sorununu yenebilirsiniz.
Yukarıdaki önerilerimizi dikkate alarak sizde ramazanda susuzluk sorunu ile baş edebilirsiniz.