Göz taşı nedir? Göz de taş nasıl tedavi edilir?

 Tıp dilinde ki adı Konkresyon olup, çoğunlukla lökosit ve kalsiyum birikintileri içeren, genellikle belirtileri kaşınma, yanma veya batma olan ve çoğunlukla alkol ve sigara kullanan, düzensiz beslenen, tekrarlayan göz kapağı enfeksiyonu olan, kronik göz enfeksiyonu olan, kuru göz hastalığı olan, göz kapağında ki yağ bezelerinin iyi çalışmaması durumu olan, göz yaşı fonksiyon bozukluğu olan ve şeker hastalığı olanlar da daha sık rastalanan bir rahatsızlıktır.

  Göz taşı nedir?


  Göz Taşı Nedir?

  Göz yaşı kesesinde ve yollarında oluşan kalsifiye taşlara denir. Yani taş sadece vücudumuzda safra kesesinde ya da böbrekler de oluşmuyor. Bunlar ilave olarak göz taşı veya konjoktiva taşları da oluşabilir. Göz taşının belirtileri kızarma, kaşınma, batma, göz ve göz çevresinde ağrı, gözde yaşarma ve yanma olup, bu rahatsızlıkları yaşayanların, hastalığın kesin teşhisi için ayrıntılı göz muayenesi olması gerekmektedir.

  Göz taşı tedavisi


  Göz Taşı Tedavisi

  Göz taşı hastalığının tanısı göz doktoru tarafından yapılan detaylı göz muayenesi ve çeşitli yöntemler aracılığıyla konmaktadır. Erken teşhis ve tedaviyi kolaylaştımak için düzenli göz muayenesi olmak da fayda vardır. Göz yaşı yollarının görüntülenmesi ya da usg, göz taşı hastalığının tanısını kesinleştirilmesini sağlamaktadır. Konjoktiva taşlarında hastanın herhangi bir yakınmasın olmaması ile korneada herhangi bir hasar meydana gelmememiş olması durumunda takip yeterli olmaktadır. Hafif yakınması bulunan hastaların ise pomadlar ve yapay gözyaşları ile izlenmesi gereklidir. Kapak dokularını tehdit eden ve kornea hasarı bulunan şiddetli vakalarda ise göz taşları lokal anestezi altında cerrahi müdahale ile kürete edilerek temizlenmektedir.

  Göz sağlığını korumak için yapılması gerekenler


  Göz Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler

  Görmemizi sağlayan ve yaşamımız için en kıymetli organlarımızdan biri olan gözlerimiz için herhangi bir şikayetimiz olmasa dahi altı ayda bir rutin olarak göz muayenesi olmalıyız. Çünkü çoğunlukla göz rahatsızlıkları gelişip ilerlemeden belirti vermezler. Bu yüzden de tedavisi güç hale gelmeden altı ayda bir yaptırılan detaylı göz muayenesi son derece önemlidir. Ayrıca hijyen de son derece önemli olan bir diğer unsurdur. Bu sebeple ellerinizi sık sık yıkamalı ve başkaları ile aynı havluyu kullanmamalısınız.

“Göz taşı nedir? Göz de taş nasıl tedavi edilir?” üzerine 2 yorum.

    1. Düzeltmeniz için teşekürler, aramalarda uygun sonuçlarda görünmek için bazen kelimelerde esnetmeler olabiliyor. Anlam bozmayacak ve kullanıcıyı yanıltmayacak bilgiler içermeye dikkat ediyoruz.

Bir yanıt yazın