Boyun Tutulması Nasıl Geçer?

Boyun tutulmasını hemen hemen herkes yaşayabileceği gibi, boynu tutulan kişi günlük yaşamını olumsuz etkileyebilecek bir rahatsızlık ile karşı karşıya kalır. Neyse ki tedavisi çok zor değildir ve hatta evde kendinizin uygulayabileceği bir kaç basit yöntem ile bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkündür.

  Boyun Tutulmasında Ne Yapılmalı?

  Boyun Tutulmasında Ne Yapılmalı?

  Boyun tutulması, rüzgar çarpması, masa başında uzun süre çalışmak, vücudun üst kısımlarını zorlayan egzersizler yapmak, ani ve ters bir hareket sonucu ortaya çıkabilir ve ciddi acı yaşatabilir. Bu durumla karşılaşmanız halinde evde kendi kendinizi tedavi etmeniz mümkündür. Öncelikle yapmanız gereken ilk uygulama boynunuzu sıcak tutmaktır. Boynunuzu sıcak tutmak için sıcak su veya ütüyle ısıtılmış bir havluyu kullanmanız bir nebze olsun acınızı dindirmeye yardımcı olacaktır. Boyun tutulmasını hafifletmek için yapacağınız on beş dakikalık egzersiz de faydalı olabilecektir. Boyun tutulması için egzersiz yapacağınız zaman boynunuzu çok fazla zorlamamaya, sadece tutulan bölgenin biraz olsun açılmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca sıcak kompres veya soğuk kompres uygulamak, boyun tutulmasının neden olduğu ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecektir.

  Krem ile boyun masajı

  Boyun kaslarınıza dokunduğunuzda acımak yerine rahatlıyorsa, en uygun çözüm yumuşatıcı kremler ile masaj yapmaktır. Yumuşatıcı kremlerin haricinde kas gevşetici krem kullanarak tıbbi bir müdahale de yapabilirsiniz.

  Boyun tutulması yaşamamak için dikkat edilmesi gerekenler

  Boyun tutulması yaşamamak için dikkat edilmesi gerekenler

  Boyun tutulması rahatsızlığından muzdarip olmamak için dikkat edilmesi gereken bir kaç husu vardır. Bu husulardan ilki televizyon seyrederken başınızın altına rahat bir yastık ile destek yapmanız gerektiğidir. Ayrıca boynumuz, başımızı taşıması sebebiyle boynumuza binen yükü azaltabilmek, boyun tutulmasını geçirebilecek en önemli unsurdur. Pek tabii ki bir çok hastalığa sebebiyet verebilen stres, boyun tutulması konusunda da karşımıza çıkmaktadır. Boyun tutulmasında, stresten kurtulmak ve bir nebze olsun kendimizi rahatlatmak ise boyun kaslarımızın daha çabuk iyileşebilmesine neden olacaktır.

  Dikkat edilmesi gereken en önemli durum, şayet boynunuz bir kaza sonrasında düzenli bir şekilde ağrıyarak, boyun hareketiniz kısıtlandı ise boyun fıtığı gibi boyun tutulmasından daha ciddi bir sorun olup olmadığının anlaşılabilmesi adına mutlaka uzman bir doktora gitmelisiniz.

Bir yanıt yazın