Kanada’ya nasıl giderim ? Kanada vizesi için şartlar

Medeniyet, gelişmişlik ve ekonomi gibi en önemli konularda en iyi ülkeler sıralamasında 2.ci olan Kanada, öürencilik ve çalışmak için gidilmesi zor olan ülkelerden de biridir. Sizlere bu makalemizde neden Kanada ? Kanadaya öğrenci olarak nasıl gidebilirim ? Kanadaya çalışmak için nasıl gidilir? Ve Turist olarak Kanadaya gitmek ile ilgili tüm bilgileri ayrıntıları ile okuyacaksınız.

Kanada genel bilgiler

Kanada Kuşbakışı

Kanada Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Dünya’nın da yüzölçümü bakımından en büyük 2.ci ülkesidir. 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşup merkezi olmayan bir ülkedir. Kanada anayasal monarşi ile yönetilmektedir.

Kanada teknolojik ve sanayi yönünden oldukça gelişmiş bir ülkedir. Ülkede fosil yakıt kaynakları, nükleer enerji üretimi ve hidroelektrik güç üretim santralleri bulunmaktadır. Bu saydıklarım bile birçok ülkeyi arkasında bırakacak bir güç demektir.

Kanada’nın nüfusu yaklaşık olarak 37. Milyondur. Çalışmak için gitmek isteyenler ve bilhassa öğrenci olarak gitmek isteyenlerin sebebide ülkede ciddi anlamda insan haklarının ön planda tutulması, ekonomik gücünün insanlara yansıtması ve daha birçok yeniliği/gelişimi kendi halkı ile paylaşmasıdır.

Kanada’ya gitmek

Kanada’ya öğrenci olarak gitmek sizi ciddi anlamda zorlayacaktır. Dünya’nın 4 bir yanından öğrencileri kabul eden ülkenin vizeyi alabilmeniz için başlıca belirlediği şartları vardır. Bu şartlar ise ;

Para

Kanada Doları

Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, her zaman önceliği ön planda olacak şey paradır. Paranın açamayacağı hiçbir kapı yoktur. Özellikle bu tür durumlarda vize almadan önce maddi durumunuzu vize alacağınız ülke ciddi anlamda araştırarak teyid eder. Paranız varsa her ülke kasasına döviz kazandırmak ister, siz öğrencide olsanız, çalışmak için de gitmiş olsanız bu durum yine fark etmez. Kanada vizesi için ise ortalama 70-150 Bin Tl arası gibi banka hesabınız da teminat ister.

Eğitim

Nerede okudunuz?, Neden eğitim sürecinizi Kanada’da devam ettirmek istiyorsunuz? Bölümünüz ve eğitim amacınız ile alakalı daha bilumum bir sürü soru ile karşılaşacaksınız. Bölümünüz ve İngilizce diliniz iyise eğer bu aşamayıda rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Eş – dost – akraba

Vize İçin Akraba

Kanada’da bir yakınınız var ise vize almanız biraz daha kolay olacaktır. Oradaki akrabanız size bir tür davetiye gönderecek elçilik aracılığı ile, daha sonra ülkemizde ki Kanada büyükelçiliği orada ki akrabanızın gelir durumunu, iş durumunu ve ödediği vergi/gider gibi unsurları göz önünde bulundurarak onay verecektir.

Aile durumunuz

Aile Durumu

Aileniz ile ilgili gerek ekonomik yönden gerekse güvenlik yönünden hem bir sürü soru sorulacak hemde ciddi bir araştırma yapılcaktır. Aileniz kaç kişiden oluşuyor? Kimler çalışıyor? Kaç kardeşsiniz? Ailenizde bulaşıcı hastalık taşıyan var mı? / Veya normal hastalıklar da dahil olabilir.

Gidiş amacınız

Gidiş Amacınız

Her ülke vizesi için sorulacak ve araştırılacak bir konu olan gidiş amacınız ciddi anlamda sorgulanacaktır. Genel olarak sorulacak sorular ise ; Neden Kanada’ya gitmek istiyorsunuz? Turist olarak gidecekseniz neden başka bir ülke değil de Kanada? Eğitim için gidiyorsanız, mezun olduğunuz okul ve bölüm hakkında sorular, hedefiniz ile ilgili sorular, çalışmak için gidiyorsanız en ince ayrıntısına kadar sebepleri gibi bilimum sorular ile karşılacaksınız. Vizeyi alan arkadaşlar internet üzerinden blog yazarak yardımcı oluyor ve sorulan soruları da paylaşıyor daha net bir fikriniz olması için bu gibi soruları iyi araştırmanızı öneriyorum.

İşiniz

Vize için meslek/iş bilgileriniz

Türkiye’de hangi işle uğraştınız? Mesleğiniz nedir? Sigortanız var mı ? İngilizce seviyeniz nedir? İşiniz ile hedeflerinizi anlatmanız istenebilir ve bunu yakın bilimum tüm maddeleri tahmin edebilirsiniz.

Son olarak

Pasaport

Vize almak için başvuru işlemleriniz tamamlandığın da, mülakat için çağırılacaksınız. Bu mülakat esnasında mülakat amiri sorduğu soruları ara ara tekrar sorabilir, bu sizin yalan söyleyip söylemediğinizi anlaması için yapılır. Sorulan soruların cevaplarını yalansız, sakin ve yalın bir biçimde cevap verin. Her zaman, her durum için mülakat esnasında sakin olun, gözlerinizi kaçırmayın ve mantıklı cevaplar kurmaya gayret gösterin.

 

Dipnot: Vize almak isteyen okurların belirttiğimiz maddeler dışında aklına takılıp da internet üzerinden bulamadığı soruları yorum kısmından belirtebilirsiniz. Yine vize alan arkadaşlar da yorum yazarak, vize almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirler. Makalemizi okuduğunuz için teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

Bir yanıt yazın