Karın ağrısına iyi gelen şifalı bitkiler

Karın ağrısına iyi gelen şifalı bitkiler nelerdir ve nasıl kullanılır?

Karın ağrısıKarın ağrısı yaşandığında bir takım şifalı bitkilerden yararlanmak mümkündür. Şifalı bitkileri kullanarak hazırlanan bitki çayları ve masaj yağları karın ağrısı sorununu geçirmekte oldukça etkilidir. Soğuk algınlığı ya da mikrobik kaynaklı karın ağrısında eğer uzun süre bir çare bulunamadıysa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Genellikle bayanlarımızda regl döneminde başlayan bu ağrıları bitkisel yollarla en aza indirmek mümkündür. Hafif karın ağrıları için uygulanabilecek çok pratik evde kolayca hazırlayabileceğimiz bitkisel yöntemlerde bulunmaktadır. Bu bitkisel çözümlerden kısaca tarifler verelim.

1)​ Bir tutam kurutulmuş veya taze nane, bir adet limon iki veya üç parçaya ayrılarak kaynatılır, süzülerek içilir.

2)​ Portakal kabuğu ve rezene aynı ölçülerde karıştırılarak çay gibi demlenir, süzülerek içilir.

3)​ Bir kilogram balın içine 100gram çörek otu konularak, karıştırılır. Ağrı olduğu zamanlarda bir yemek kaşığı yenilir.

4)​ Biberiye yağı, kekik yağı bir fincan suya on damla damlatılarak içilir.

5)​ Eğer karın ağrısı mide ve bağırsaklardaki gazdan kaynaklanıyorsa melisanın sindirim sistemin üstündeki etkili koruyucu kuvvetlendirici, spazm çözücü etkisinden yararlanılır. Bir tutam yaklaşık 1 tatlı kaşığı melisa bir bardak sıcak suda demlenir ve tüketilir.

6)​ Anasonda gaz giderici etkisiyle karın ağrısına birebirdir. Bir bardak kaynar suya bir tutam atılarak demlenir, süzülerek içilir.

7)​ Bir yemek kaşığı tatlı badem içi havanda dövülerek ezilir, toz haline getirilen bademler bir bardak süt ile karıştırılıp tüketilir.

8)​ Bir çay fincanı kaynar suya bir tutam tarçın katılıp çay gibi demlendirilir. Günde üç öğün bir fincan içilir.

9)​ Bir çay fincanı kaynar suya, bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için bir müddet bekletilerek süzülür, günde üç öğün birer bardak içilir.

10) Bir çay fincanı kaynar suya ince ince kıyılmış bir çay kaşığı şebboy ilave edilerek demlendirilir. Günde üç çay kaşığı, aralıklarla ağrı oldukça bir çağ kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

11) Bir çay kaşığı tarhun tohumu havanda dövülerek iyice toz haline getirilir, bir tatlı kaşığı bal ile macun kıvamına gelene dek karıştırılır ve fazla bekletmeden tüketilir.

Bir yanıt yazın