Deri iltihabı Nedir? Nasıl olur ve tedavi yöntemleri

Deri İltihabı Nedir?

Deri insanlarının vücudunu dış etkiye karşı korur. Ancak bazı durumlarda deride rahatsızlıklar oluşabilir. Cildin dışında kötü görüntü olabilir. Cilt de kaşınmalar başlayabilir. Dönem dönem her insan deri iltihabına yakalanabilir. Yapılacak olan bazı kolay yöntemlerle durum önlenebilir. Vücudda olan kızarmalar, kaşıntılar ve kıl köklerinde dökülmeler bunlarda birer deri iltihabıdır. Deri iltihabı çok ciddi bir rahatsızlık değildir. Eğer deride kaşıntı ve yanma olmazsa hasta günlük yaşantısında dönebilir.

Deri İltihabı Nasıl Olur?

Deri İltihabına Örnek

Deri iltihabı bayanlarda daha çok görülür. Nedeni ise çünkü bayanların temizlik için kullandıkları kimyasallardan kaynaklanmaktadır. Bayanlar dikkatsiz çalıştığı için kimyasal maddeler ile çalışırken kimyasalım teması anından deride iltihaplanma başlar. Kullanılan kalitesiz kozmetik ürünleride aynı şekilde deride iltihaplanmalara nedem olabilmektedir. Cilt bakımın ürünlerinde kullanacağınız marka çok çok önemlidir. Sonucunda ise sadece deri iltihaplanması ile kalmaz daha ciddi boyutlara nedem olabilir. Temizlik konusunda dikkat etmeyenlerde de deri iltihaplanmaları gözükmesi çok büyük bir olasılıktır. Hijyenin olmadığı yerde mikroplar daha çabuk ürerler ve deri iltihaplanması hızlanabilir yada daha kötü olabilir.

Deri İltihabını Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Deri iltihabında ilk önemli şey temizlik ve hijyene dikkat etmek olacaktır. Ama bu yinede temizliğe dikkat eden insanlarda deri iltihabı olmayacak anlamına gelmez. Kullanılacak olan kozmetik ürünlerinin markasına dikkat edilmelidir. Temizlik yaparken kesinlikle koruyucu eldiven kullanmalısınız oluşacak deri iltihabını önlemek için. Eğer tüm bu uyarılara ve önlemlere dikkat ediyorsanız ama buna rağmen halen deri iltihabı devam ediyorsa bu durumda hemen bir doktora başvurmalısınız. Bu duruma göre bir çözüm yapılacaktır.

Deri İltihabı Nasıl Oluşur?

  • Bacaklarda kaşıntı halinde başlar.
  • Deri rahatsızlığı ile oluşması yüksektir.
  • Kızarıklar ile başlar.
  • Sivilcelerle oluşur.
  • Sivilceler 2 günde sulanarak dökülür.
  • Bulaşıcı olması gibi özelliği vardır.
  • Çocuklarda böbrek hastalıklarına kadar kötü durum oluşturabilir.
  • Tedavi yavaş ilerler.
  • İyileşme süresi ise hızlı geçer.

Yazdığımız makaleleri reçete olarak görmeyiniz sadece bilgi amaçlıdır. Bilmediğiniz ilaçları doktorunuzun onayı olmadan kullanmayınız.

Sağlıklı günler dileriz.

Bir yanıt yazın